Plaj Vücudu Antrenman Serisi - Bölüm 1



Herkese merhabalar,

Yaz yaklaşıyor, t-shirt'ler çıkıyor, karın kasları podyuma çıkıyor, parçalı vücutlar dikkatleri üzerine çekiyor.. Kış aylarında daha iri bir vücut makbulken, yaz aylarında bu olay tam tersidir. Ne kadar parçalıysanız o kadar sevilirsiniz.


Bu yazı dizisinde, alışılmışın dışında bir iş yapacağız. Vücudumuzu şaşırtacağız, plaj vücudunu ortaya çıkaracağız.

Türk gençliği olarak, sporu çok severiz ama disiplin konusunda biraz sıkıntılarımız var. Yaptığımız işi çok iyi yaparız ama uzun süre devam ettiremeyiz. Belki de hep rutin antrenmanlar yapıyoruz diye sıkılıyoruzdur. Haklıyız. Hep rutin. Bugün Türkiye'nin en lüks spor salonuna da gitseniz, yıllardır spor tecrübeniz de olsa, oradaki hocadan antrenman programı istediğinizde size klasik olarak göğüs - ön kol. Bench press + fly + 3* 8 barbell curl falan filan, artık klişeleşmiş ve insanı seneler sonunda şekle sokabilen antrenmanlar veriyorlar. Ama artık bu klişeleşmeden uzaklaşıyoruz. Artık bloodpump plaj vücudu antrenman serisi var. Artık her antrenman farklı heyecan, farklı his, farklı skorlar, farklı bölgeler. 

Bloodpump plaj vücudu antrenman programını uygulamadan önce yapmanız gerekenleri şöyle bir listelersek;

  •  Herhangi bir sağlık probleminiz olmamalı.
  •  Çok iyi bir şekilde beslenmeniz gerekmektedir.
  •  Supplement olarak Whey Protein tozu + creatin yeterlidir. (Protein alabliyorum derseniz whey tozuna gerek yok bile.)
  •  Antrenman partneri bulabiliyorsanız mükemmel olur:) (Ben bulamıyorum yıllardır)
  •  Sizi ortamdan soyutlayacak bir kulaklık ve müzik listesi. (En iyi antrenman müzikleri için tıklayınız.)
Ve Artık hazırız...

Kas yapmak tamamen 'pump' etkisiyle alakalı bir olaydır. Kanı ne kadar vücutta dolaştırırsanız yağ yakımınız o kadar fazla olur, ve sadece antrenman sırasında değil, gün içinde de yağ yakımına devam edersiniz. 

Bu antrenman serimizde kan akışını maximize etmeyi hedefliyorum. Hamile ve kalp hastaları lütfen denemesin. Bu antrenman programında zaman ile yarışacağız ve ne kadar kısa sürede tamamlarsanız, o kadar iyi sporcusunuzdur.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, artık her gün bir antrenman yazacağım, ve her antrenmanıma bir isim vermek istiyorum. Bugün yazacağım antrenmanımın ismi 'Angelina Tatile Çıksın!'. Hazır mısınız? Kan vücudumuzda dolaşsın o zaman!! Yeahhhhh....

Antrenmanımız 3 ana hareketten oluşuyor. Kondisyon, güç ve konsantrasyon istiyor. Kulaklığınızı takın ve hareketlere odaklanın. Kaslarınızdaki yanma etkisini iyice hissedin. 


  •  Shoulder Press
  •  Bench Press
  •  Barbell Row


Tekrar sayıları -> 50-40-30-20-10

Antrenmanın Yapılışı : 
  • 50 tekrar shoulder press yaptınız (50 tekrarı dinlene dinlene yapabilirsiniz. Nasıl mı? Örneğin 20 tekrar yaptınız, soluklandınız, 10 tekrar yaptınız soluklandınız gibi. Amaç 50 tekrarı en kısa sürede bitirmek.) Daha sonra 50 tekrar Bench Press(yine aynı şekilde amaç 50 tekrarı en kısa sürede çıkarmak) Daha sonra 50 tekrar Barbell Row (Amaç 50 tekrarı en kısa sürede çıkarmak)
  • 30 saniye dinlen, 40 Tekrar shoulder press. 40 Tekrar Bench Press. 40 Tekrar Barbell Row.
  • 30 saniye dinlen, 30'ar tekrar.
  • 30 saniye dinlen, 20'şer tekrar.
  • 30 saniye dinlen, 10'ar tekrar.
uuuuvvv beybi... Artık antrenman sonunda yeni bir t-shirt satın almanız gerekecek. Kasları patlattıktan sonra kız arkadaşınız veya arkadaşlarınızla buluşabilirsiniz :). Ben yazarken kan dolaşımını hissettim. Antrenman günü gelsede gitsek kasları patlatsak.

Antrenman Notları : 

  1.  Maximum kasılmayı kaslarınızda hissedin.
  2.  Tavsiyem Boş bar ile yapmanız. (Ağırlık takarak yapıyorsanız zaten, bu bloğu okumuyor ve yarışmalara hazırlanıyorsunuzdur)
  3.  Bol bol su için, bol bol proteinli beslenin. Antrenmandan önce basit karbonhidrat alıp gücünüzü toplayın.
  4.  Kendinizi kötü hissettiğiniz anda antrenmanı bırakın.
  5.  Antrenman sonrasında whey protein (Protein tozu kullanmıyorsanız 1 kutu çikolatalı süt olabilir) almayı ihmal etmeyin.
  6.  Antrenman sonrası 'Big Meal' diye tabir ettiğimiz öğününüzü mutlaka yiyin.
  7.  İyi dinlenin.
  8.  Başarı kaçınılmaz olacaktır.

Herkese iyi sporlar.. 

1 yorum: