Plaj Vücudu Antrenman Serisi - Bölüm 2


Plaj Vücudu Antrenman Serisi - Part 2

Plaj vücudu antrenman serimizden (bloodpump workout) herkese tekrar merhabalar. İlk antrenmanımızı beğendiniz umarım. Plaj vücudu antrenman serimiz tam gaz devam ediyor. Şunu hatırlatmakta fayda görüyorum, bu antrenman serisinde amaç kesinlikle yağ yakmak, fit durmaktır. Kas gelişimi (bulk dönemi antrenman) serisi ile ilgili bir bölüm daha açacam arkadaşlar.


Bugün kü antrenmanımızın ismi 'Barbara evde yalnız!'. Antrenmanımız yine yağ yakımını hızlandıracak, temel hareketler ile dolu, tamamen güce, konsantrasyona ve kondisyona dayalı. Önceki makalemde belirttiğim gibi antrenmanı ne kadar hızlı sürede bitirirseniz o kadar iyi sporcusunuzdur.

O zaman lafı fazla uzatmadan başlayalım.

'Barbara evde yalnız' antrenmanı;

1- 50 Pull-ups (Barfiks)
2- 100 Push-Ups (Şınav)
3- 100 sit-ups (mekik)
4- 100 Squats 

Antrenmanın yapılışı:


  •  1. hareketi bitirmeden asla 2.sine geçmiyoruz.
  •  Amaç 50 barfiksi en kısa sürede tamamlamak, kaç sette yapabilirseniz yapın. (İster 5*10, ister 10*5 gibi, yeter ki en kısa sürede toplamda 50 barfiks çekin veya 100 şınav gibi)
  •  Antrenman sonunda yaptığınız süreyi not edin. Böylece bir sonraki antrenmanda karşılaştırma yapabilirsiniz.

Antrenmanımızda yine temel hareketlere yer veriyoruz. 

  1. Barfiks Çekmenin Faydaları Nelerdir? : Barfiks sırtınızı en iyi çalıştıran egzersizlerden biridir. Sırtınızı bir süperman gibi genişletebilmek için yaratılmış mucizedir. Hareketin zorluk derecesini artırmak için sırtınıza ağır bir çanta alabilirsiniz, ayaklarınıza dumbbell koyabilirsiniz gibi, ama barfiks yapın. Barfiksin faydalarını gün geçtikçe göreceksiniz.
  2. Squat Çekmenin Faydaları Nelerdir? : Squat çoklu vücut egzersizidir. Squat yaparken, kollarınızı, bacaklarınızı, sırtınızı çok iyi bir şekilde çalıştırırsınız. Testosteronun maximum seviyeye ulaştığı egzersizdir, ama lütfen hareketten çalmayın. Tam eğilip tam kalkın. Ağır kilo girecem hareketi tam yapmayıp sadece sürenizden kaybedersiniz. Çok ünlü bayan fitness'çının bir sözü var 'Bir erkek ne kadar karizmatik olursa olsun, ne kadar yakışıklı olursa olsun, eğer squat'ta yere kadar eğilmiyorsa, benim için hiç bir şeydir.'
  3. Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir? : Şınav üst bölgenizi tam anlamıyla gladyötöre çevirebilecek bir egzersizdir. Göğsü, kolları, omuzları ve sırtı çalıştırır. Hareketin zorluk derecesini artırmak için sırtınıza ağırlık koyabilirsiniz.



Antrenmanımız kan pompalanmasını maximize etmeyi amaçlar, t-shirt'leri yırtmak için design edilmiştir, damarlarınızı Ankara İstanbul - Ankara yolu gibi şerit şerit belirtmeniz için tasarlanmıştır.-. Kol kaslarınız, sırtınız, göğüsünüz, bacaklarınız 'ooo yeahh' diye bağıracak. Yıllardır bunu istiyormuşum diyecek. Salonda herkes sizi izleyecek. Ne yapıyor bu adam diyecek. Ben de yapayım diyecek. Hayranlıkla izlenen adam olacaksınız.

Antrenman Notları : 

1- Kaslarınızda mutlaka Maximum kasılmayı hissedin.
2- Tavsiyem çok yüksek ağırlıklar kullanmamanız. Çünkü amacımız kas gelişiminden ziyade yağ yakmaktır.
3- Bol bol su için, bol bol proteinli beslenin. Antrenmandan önce basit karbonhidrat alıp gücünüzü toplayın.
4- Kendinizi kötü hissettiğiniz anda antrenmanı bırakın.
5- Antrenman sonrasında whey protein (Protein tozu kullanmıyorsanız 1 kutu çikolatalı süt olabilir) almayı ihmal etmeyin.
6- Antrenman sonrası 'Big Meal' diye tabir ettiğimiz öğününüzü mutlaka yiyin.
7- İyi dinlenin.
8- Başarı kaçınılmaz olacaktır.

Plaj vücudu antrenman serisi bölüm 2'den bu kadar. Bir sonraki antrenmanda görüşmek üzere,

Herkese iyi sporlar..

Herkese iyi şanslar..

twitter : @adonisli_adam



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder