Kol Kaslarım neden büyümüyor?



Bicepslerim Neden büyümüyor? Diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Gelin bu konuya açıklık getirelim.

1-  EGO! : Haddinizden fazla ağırlık kaldırmayınız! Çoğu spor salonlarında görüyorum ki bu spora yeni başlayan arkadaşlarımız ağabeylerinden görüyorlar ve kaldıramayacakları ağırlıkları kaldırmaya çalışıyorlar, durum böyle olunca ağırlığı kaldırabilmek için ‘hareketten çalma’ dediğimiz olayı gerçekleştiriyorlar. Örnek vermek gerekirse; Biceps Curl hareketinde yapabileceğiniz ağırlık toplamda 20 kg iken 40 kg kaldırmaya çalışıyorlar, kaldırmakta zorlandıkları zaman ise belden kuvvet almaya çalışıyorlar ve hareket bozuluyor. Hareketten alacağı fayda düşüyor, keza 20 kg ile hareketi düzgün yapmanız bicepsleriniz için daha faydalı olacaktır. Kısacası gücünüzü bilin, egonuza yenik düşmeyin ve bu sporun zaman isteyen bir spor olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın.


2-  Acemilik!: Acemilikten kastımız, spor geçmişi çok fazla olmayan kardeşlerimizin internetten bulduğu antreman videolarını, veya spor salonunda belli bir seviyeye gelmiş ağabeylerin programlarını alıp kendilerine uyarlamalarıdır. Size tavsiyem temel egzersizleri hissederek çalışmanız ve antreman sonuna 1 veya 2 tane kan basıncını iyice artıracak hareketler eklemeniz. Yine örnek vermek gerekirse; İlk hareket Biceps Curl ile başladınız ve hissederek 3 set yaptınız, en son biceps concentration curl ile kanı iyice bicepslerde toplamanız gerekmektedir.


Yukarıda bahsettiğim hatalara düşmezsek sonuçları görmemiz çok zaman almayacaktır. Ek olarak Kol kaslarınızın büyümesini istiyorsanız aşağıdaki adımları dikkate alınız.

  • Doğru ağırlığı seçmeniz: Doğru ağırlıktan kasıt, hareketi 8 tekrar yapacaksanız ilk 5-6 tekrar düzgün bir şekilde yapılır son 2 tekrarda iyice zorlanmanız gerekmektedir. Tüm gücünüzü son 2 tekrar da tüketmeniz gerekmektedir, ekstra 1 tekrar daha yapamayacağınız ağırlık seçmeniz gerekmektedir.
  • Hareketi Doğru yapmanız: Ağır kaldıracağım diye hareketi bozmamanız gerekmektedir, veya çok hafif kaldırıp ‘laylaylom’ yapmamalısınız. Biceps Curl hareketinde bar’ı kaldırdığınızda bicepsleri tepe noktasında iyice sıkmanız gerekmektedir.
  • İyi Beslenme: Antremanı bitirdikten sonra kas parçalanmasını önlemek için gerekli proteini vücudunuza almanız gerekmektedir. Gün içindeki protein alımınızı gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
  • İyi Dinlenme: Aynı kas grubunu her gün çalıştırmamalısınız. Kasların dinlenmesi için en az 48 saate ihtiyacı vardır. İyi çalışın, İyi uyuyun, iyi yiyin. Aksi takdirde sonuçları göremezsiniz.




İyi sporlar.. Sorularınız olursa ->

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder