Büyük Kol Kasları için Neler Yapılmalı?

Bu makalede size 'göze hoş gelen, kocaman, tişört yırtan kol kasları için neler yapmalıyız?' dan bahsedeceğim.

O zaman hadi başlayalım..

Büyük kol kasları için herkesin kulaktan dolma bildiği şeyler vardır, Birçok insan büyük kol kaslarına sahip olmanın yolu biceps antremanlarından geçtiğini zanneder, ama bu doğru değil. Anahtar kelime ‘TRİCEPS!!!’. Süpriiiz! :) içinizden ‘Triceps kaslarımız arkada (göz önünde değil), ne alakası var?’ dediğinizi duyar gibiyim, ama büyük kol kasları istiyorsanız triceps kaslarınızında büyük olması gerekmektedir. Triceps 3 kastan oluşur. Biceps ise 2. Bu yüzden ne kadar biceps çalışırsanız çalışın triceps kaslarınız kadar büyük gözükmeyecektir. Gidin ve Triceps çalışın.  Bu yüzden triceps kaslarınızı büyütürseniz, emin olun ki 1 ay önce aldığınız tişört size dar gelmeye başlayacak ve bu sizin motivasyonunuzu artıracak. 

Peki gelelim ‘En iyi triceps egzersizleri’ bölümüne;

  • Close Grip Bench Press: Ağır kilolarla girilmiş dar tutuşlu bench press, triceps için biçilmiş kaftandır. Kesin Çözümdür.
  • Skullcrusher: Triceps kasları için bir diğer mucizevi hareket. Türk spor salonlarında ‘alna triceps’ olarak geçer. Düz bir sehpada barı yavaşça alnınıza indirip kaldırmanızla gerçekleşen harekettir.
  • Dips: Favori egzersizim. Bence en performanslı dips şekli bench sehpasında yapılan dipstir. Egzersizi daha da zorlaştırmak istiyorsanız üzerinize ağırlık plakası alıp hareketi tekrarlamanızdır. Uuuv anlatırken bile insanın triceps kasları şişiyor. Maşallah!=)


Gelelim Biceps egzersizlerine;

  • Straight Barbell Curls Barı omuz genişliğinde tutup, dirsekleri belimize yapıştırırmışcasına, bar’ı çenemize kadar kaldırıp yavaşça bırakmak. Barbell Curl bicepsler için oldukça yararlı bir egzersizdir.
  • Preacher Curl: Biceps antremanlarında genellikle kanın biceps’te dolaştığını, bicepsin yeteri derecede ‘pump’ olduğunu hissedemezsin. Bunun gibi durumlarda hayat kurtaran bir egzersiz ‘PREACHER CURL’. Mükemmel bir izole harekettir.
  • Alternating Dumbbell Curl: Alın size oldukça etkili bir biceps egzerisizi daha.


Yukarıda yazılan egzersizler Kol Antremanında kullanılabilecek en iyi egzersizlerdir. Benden size tavsiye antreman programlarınıza yukarıdaki egzersizleri eklemeniz.


Yazının başında da belirttiğim gibi ‘The Key is Triceps’ 

İyi sporlar.. Sorularınız olursa ->

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder