Plaj Vücudu Nasıl Yapılır? Plaj Vücudu Yapmak Zor mudur?


Plaj vücudu! Her erkeğin ölmeden önce yapmak istedikleri arasındadır. Peki gerçekten zor mudur plaj vücudu yapmak? Nasıl yapılır? Çok mu koşmak gerekiyor? Yoksa hiç yemek yememek mi? Herkes Plaj vücudu yapabilir mi? Bu ve bunun gibi soruların cevaplarını bu makalemde vermek istiyorum.


Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Yılın 9 ayı, yazın 3 ayı için çalışmak bana mantıksız geliyor. Sağlıklı ve zinde (formda) kalmayı bir hayat felsefesi olarak algılamalıyız. Neyse bu konulara çok takılmayacağım, makalenin içeriğinden şaşmayalım:)

Nasıl Yapılır Plaj Vücudu?

Çok mu Koşmak gerekiyor? : Hayır. İnterval sistemler ile çalışmamız gerekir. Bana göre artık Fitness'ta saatlerce koşu bandında yavaş tempoda koşup kalori yakmak geride kaldı. Artık İnterval sistemler var. Yüksek yoğunluklu antrenmanlar var. Ünlü düşünür Arnold Schw. ne demiş? 'Kardiyo, ağırlığın daha hızlı kaldırılmasıdır!' Bence makalenin anahtar cümlesiydi bu. Koşmak yerine hızlı antrenmanlar ile yağ yakımınızı sadece 1 saat için değil, gün boyunca devam ettirebilirsiniz. Örneğin 50 tekrarlı squat yapın. Çok az dinlenin, mesela 10 tekrar yapın 20 saniye dinlenin 5 tekrar yapın dinlenin 5 tekrar daha yapın... 50'yi tamamlamaya çalışın, kanı iyice hissedin.


Çok fazla İzole hareket mi yapmalıyım? : Hayır. Bana göre izole hareketler belirli bir seviyeye gelmeyen insanların yapmamaları gereken bir çalışma şekli. Bicepsleriniz için en iyi hareket barbell curl ise, barbell curl yapın, gereksiz cable curl'lerden kaçının. Temel ve çoklu vücut egzersizleri ile her kas grubunuzu daha iyi çalıştırırsınız ve ekstra daha güçlü, daha kondisyonlu, daha net bir görüntüye ulaşırsınız.

Hiç yemek yememek mi? : Bir hayır daha! Yemek yemeden bu iş OLMAZ! Yemek yiyeceksin ama öyle önüne geleni değil. Planlı bir şekilde, yumurtanı, tavuğunu, karbonhidratını, kuruyemişlerini yiyeceksin. Hiç bir zaman unutmayalım ki beslenme bu işin %70'i. Kısaca 'Ne yersen; O'sun!'


Yapacaklarımızı liste halinde yaparsak;
  1. Beslenmemizi düzeltmek.
  2. Kendi vücut ağırlığımızla yapacağımız interval çalışmalar. (Barfiks, Squat, Şınav (Şınav çeşitleri, vb.)
  3. Dinlenme.
  4. Stretching.
Plaj vücudu, herkesin düşündüğünün aksine en kolay yapılabilecek vücut şeklidir. İnanın bana, Kas kütlesi kazanmak, yağ yakmaktan çok çok zordur. İnterval Sistemler ile yağlarımızı yakıyoruz, şortlarımızı sıyırıyoruz, adonislerimizi sergiliyoruz. 

Plaj vücudu için antrenman önerilerimi ilerleyen makalelerimde vereceğim. Acelesi olanlar benimle twitter yolu ile iletişime geçebilirler.

Sorularınız için Twitter Adresim

İyi sporlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder