Örnek Crossfit Antrenmanı | Crossfit Workout


Herkese Merhaba,

Bugün sizlerle son dönemde popülerliği gittikçe artan, tüm ünlülerin de furyasına katıldığı CrossFit'ten bahsetmek istiyorum. Öncelikle şuna cevap verelim, crossfit nedir?


 

CrossFit genel güç ve kondüsyon programıdır. CrossFit tanımlanmış 10 temel fiziksel özelliğin gelişimini hedefler. Bu özellikler, Kardiyovasküler dayanıklılık, iş yapabilme kapasitesi, güç, esneklik, patlayıcı kuvvet, hız, koordinasyon, çeviklik, denge, vücut kontrolü olarak sıralanır. CrossFit antrenmanları tek bir bölgeyi izole çalıştırmayı değil, birden fazla eklemin dahil olduğu ve bir çok ana kas grubunun harekete katıldığı fonksiyonel hareketlerle bütün vücudu dengeli çalıştırmayı hedefler.

Yani diyor ki, kas kütlesi kazanmak istiyorsan bize bulaşma, git classic body-building yap. Ama eğer, kondisyon, güç, estetiklik, atletiklik kazanmak istiyorsan her zaman bizimlesin.

1-2 ay antrenmanlarına katılmıştım, gerçekten yoğun ve yorucu. Uzun zamandırda takip ettiğim CrossFit sporcuları var. Afedersiniz ama ter kıçlarından akıyor. Ekipmanları farklı, spor salonları farklı. Kendilerine çok değişik bir dünya kurmuşlar. Benim için insanı bilgisayar başından kaldırıp harekett ettiren her spor güzeldir.

Farklılık arıyorsanız 1-2 ay denemenizi tavsiye ederim. Böylece fikir sahibi olursunuz. Bugün size siz denemeden önce 3 tane crossfit antrenmanı yazacağım. Benim de katıldığım, terden su olup göle aktığım antrenmanlar.

* CrossFit Örnek Antrenman 1;

5 barfiks + 10 Şınav + 15 Squat -> 30 dakika boyunca yapabildiğiniz kadar yapıyorsunuz. Nasıl mı? Şöyle, 5 barfiks çektiniz hemen 10 şınav çekiyorsunuz, hemen 15 squat yapıyorsunuz (hiç dinlenme yok). Bu rutini 30 dakika boyunca devam ettiriyorsunuz. 30 dakika içinde yaptığınız tekrar sayısını not ediyorsunuz ve crossfit arkadaşlarınızla kıyaslıyorsunuz.

* CrossFit Örnek Antrenman 2;

20 barfiks + 30 şınav + 40 mekik + 50 squat -> 5 tur. Nasıl mı? şöyle, 20 barfiks çektiniz sonra 30 şınav, sonra 40 mekik, 50 squat. Böylelikle 1 tur bitmiş oluyor. Bunu 5 kere tekrar ediyorsunuz. Antrenman sonunda 5 turu ne kadar sürede yaptığınızı not alıp arkadaşlarınızla kıyaslama yapıyorsunuz. En kısa sürede tamamlayan, daha iyi crossfitçi oluyor.

* CrossFit Örnek Antrenman 3 (En insafsızlarından);

1 km koşu + 100 barfiks + 200 şınav + 300 squat + 100 metre depar -> En kısa sürede tamamlayan bu oyunu kazanır. Buradaki püf nokta şu, 100 barfiks bitirmeden şınava geçemiyorsunuz (veya şınav bitmeden squat'a).



Hepinize kolay gelsin,

Survivor'a katılacaksanız mantıklı bir antrenman türü. Tavsiye ederim. 



Daha fazla CrossFit antrenmanı için benimle iletişime geçebilirsiniz.
 
Crossfit hakkında daha fazla bilgi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz. Referans olabileceğim hocalar var.



Store'daki en iyi Fitness Uygulaması'nı indirin : BloodPump Fitness App

İyi çalışmalar,

3 yorum:

  1. Hocam daha fazla antrenman var ise gönderebilir misiniz? Tşk,

    YanıtlaSil
  2. Hocam bana da daha fazla antrenman programı varsa yollayabilir misiniz ? Teşekkürler.

    YanıtlaSil