Antrenman Sonrası Beslenme | BloodPump Fitness App



Bugün kü makalemde antrenman yaptıktan sonra yapmanız gereken şeyler neler? Nasıl Beslenmeliyiz? Recovery Süresini nasıl kısaltabiliriz? gibi sorulara yanıt vermeye çalışacağım.


Spor salonuna gittik, kendimizi parçladık, hayatımızın en iyi antrenmanını yaptık ve ter içinde eve geldik ve bitmiş, tükenmiş durumdayız. Peki ya sonra? Size yardımcı olacak ve iyice yenilenmenizi sağlayacak 10 tüyom var.

1) Antrenman Sonrası İçeceği!

Çok proteine ihtiyacın var dostum. 40-60 gram peynir altı proteini gerek! Casein veya soya proteini değil! Whey protein lazım bize. Ayrıca biraz şeker ve karbonhidrat. Böylece besinler ve proteinler bütün kaslarınıza dolacak, kaslarını bayram edecek!

2) Vücudunuzu Gevşetmeli ve Rahatlatmalısınız

Vücudunuz çok yıprandı beyler! O kadar antrenmandan sonra kendinizi zihinsel olarak tazelenmiş hissetsenizde vücudunuzun dinlenmeye ihtiyacı var.

3) Duş Almak

Antrenmandan sonra duş almanız sizi rahatlatacaktır. Terli terli yatağa girmeyin. Duş alın! Ilık suyla duş alın, bu sizi çok rahatlatacaktır.

4) Komik Bir şey izleyin.

Gülmek çok çabuk gevşemenizi sağlayacaktır. Haberleri, savaşları izlemeyin, korku filmi izlemeyin. Sizi rahatlatacak, bir şeyler bulun ve izleyin.

5) Kafein Yok

Antrenmandan sonra kafein almamanızı öneririm. Çünkü bizim amacımız antrenmandan sonra rahatlamak! Siz kafein alarak vücudunuzu daha da gereceksiniz.

6) Rahatlatıcı Müzikler Dinlemek

Antrenmandan eve dönerken rahatlatıcı müzikler dinleyin. Metal veya rock şarkılarını kapatın. Onlar antrenman zamanı iyiydi. Şimdi slow müzikler dinleyin. Rahatlatın bünyenizi.

7) Masaj Yaptırabilirsiniz

Sırt Masajı en idealidir. Bu sizi rahatlatacak ve gevşetecektir.

8)Kardiyo!!

En az 6 saat kardiyo veya zorlu aktivite yasak! Vücudunuz yenilenme sürecinde! Bu yüzden onu tekrar yormamalısınız. 6 saat bizim için çok önemli. Bu süre zarfında iyi beslenin, iyi dinlenin!

9)Ailenizle veya Dostlarınızla Zaman Geçirin

Arkadaşlarla zaman geçirmek ya da aile ile hoş bir sohbet etmek kadar sakinleşmenizi ve rahatlamanızı sağlayan başka bir şey olamaz.

10)Uyuyun!

Işıklar kapalı güzel bir uyku çekin. Sanki biri kafanıza odunla vurmuşta sizi bayıltmış gibi. 7-8 saat uyuyun.

İşte bu maddeler sizin gelişiminizde çok önemli rol oynar. Bana güvenin ve bu 10 maddeye uymaya çalışın. Pişman olmayacaksınız.

Aynadaki gelişimi gördükçe bana teşekkür edeceksiniz:)


Herkese iyi antrenmanlar,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder