Protein Tozları Zararlı Mıdır? Faydalı Mıdır?




Protein Tozları

Gelelim en çok tartışılan konuya, Protein Tozları zararlı mıdır? Faydalı mıdır? Kimler kullanmalı? Ne zaman Kullanmalı? bla bla bla..


Üzerinde en çok araştırma yapılan, en çok tartışılan konudur heralde protein tozları. Spor yapan yapmayan herkesin fikri vardır protein tozları hakkında. Adamın göbeği 3 km önden gidiyodur ve der ki 'Sakın oğlum! uzak dur onlardan!' peki Neden? 'Bilmiyorum, uzak dur!'. Ya bi gidin Allasen! Güzel Türkçemizde şöyle bir cümle var 'Her şeyin fazlası zarardır.' Bakın ne kadar doğru değil mi? Sen bugün çok fazla yumurta yersen de karaciğerin zarar görür. Ben çok araştırdım, herkes kullanıyor. Spor yapacaksan, düzgün bir fiziğim olsun istiyorsan ve düzenli protein alamıyorsan MECBURSUN. Ama eğer düzgün besleniyorsan, aldığın protein senin için yeterliyse boşu boşuna paranı harcamana değmez çünkü malesef Türkiye'de bu tarz besin takviyeleri haddinden fazla pahalı. 

Benim fikrim, spordan sonra gerekli protein ihtiyacını en hızlı şekilde karşılamak adına whey protein can'dır. Dip not! (Eğer spor yapmayıp, oturduğunuz yerde protein tozu alıp kas yapmayı hedefliyorsanız, 1-2 ay sonra göbeğinizin alt bölgesinde yağ görüntüsü ile karşılaşmaya hazır olun.)

Dediğim gibi spor sonrasında Whey protein alınabilecek en iyi proteindir. Yatmadan önce alınacak besleyici protein ise Casein proteinidir. İnternette araştırdığımız zaman bunun gibi çeşitli protein takviyeleri bulunur, ama bizim için en önemli olan protein çeşitleri yukarıda bahsettiklerimdir.

Sonuç olarak, zararlı olduğunu düşünmüyorum. Hatta düzgün spor ile birlikte ölçülü bir şekilde kullanılırsa oldukça faydasını görürsünüz. Yalnız herkesin düştüğü bir yanılgı var! 'Sadece protein tozuyla şişeceğine inanmak'. Koskoca bir yalan, aldatmaca! Bu ürünler takviye gıda'dır. Yani şair burada demek istiyor ki, sen her halükarda düzgün besleneceksin ve gerektiği zaman(spor sonrasında) ek proteinini alacaksın. Anlaştık mı?

Düzgün beslen, iyi antrenman yap, iyi dinlen. Başarıya giden 3 anahtar cümle!

Herkese iyi sporlar.. Tavsiye protein tozları için sorularınız olursa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder